SWL 13562
Wie ben ik

Wie ben ik

Wie ben ik

Op de foto bij de opening van mijn webpagina staat een transistor radio van het merk Aristona,type SA4135. Deze radio staat in onze woonkamer nog regelmatig te spelen.In 1981 begon het allemaal met deze hobby, die mij tot op de dag van vandaag sterk bezig is blijven houden.

Het eerste station op de kortegolf wat ik hoorde was Radio Zuid-Afrika, bij een vriend die een Kenwood R-1000 bleek te hebben. Toen kwam ik erachter dat er wereldwijd stations op de kortegolf uitzonden, was mijn interesse sterkt gewekt. En toen ik merkte dat er zoiets als QSL kaarten waren, ging de beer in mij helemaal los…

 

Jarenlang ben ik bezig geweest omroepstations te ontvangen in de kortegolf, en raakte ik vooral geinteresseeerd in de zgn tropenband met de latijnsamerikaanse omroep stations, ik hoorde er veel, en verzamelde QSL kaarten en brieven. Die ik goed archiveerde en nog steeds.
In de jaren 80/90 heb ik diverse JRC ontvangers in bezit gehad, de 515 was een geweldige MG ontvanger….Ook had ik de Drake R7A ..en nog veel meer ontvangers. Ik heb MORSE geleerd door het beluisteren van langegolf radiobakens en maritieme kuststations in CW. Tot op de dag van vandaag heb ik daar plezier van, zoals nu met de zendamateurs.
Rond 2010 ben ik oversgestapt naar het ontvangen van signalen van zendamateurs, en werd lid van de VERON. Ik had ook inmiddels m’n eerste SWlistening QSL kaart. Via het buro ontvang ik QSL kaarten, maar bijzondere stations stuur ik rechtstreeks QSL kaarten. Het verzamelen van QSL kaarten is mijn grootste passie. Mijn favoriete mode is CW, en ook amateur bakens ontvangen vind ik geweldig, vooral in de 10M. Verder vind ik WSPR/FT8 leuk, goed om de ontvangst condities te volgen met deze modes. De mooiste banden zijn voor mij de 160/10/6/4 en 2M.
Hoogstwaarschijnlijk zal ik nooit voor een zend licentie gaan, vooral omdat ook het luisteren mij nog altijd zeer kan boeien.